Här händer det

AG2 bjuder in till seminarium om cirkularitet i praktiken.

Tipsa om nyhet
AG2 bjuder in till första tillfället i en ny seminarieserie som man kallar Cirkularitet i praktiken. Fokuset är att lyfta goda exempel från verkligheten.

Vill du delta?

📅 Datum: 22:a april
🕛 Tid: 13:00-15:00

💻 Plats: Henrik Smithsgatan 13, 211 56 Malmö

Eventet är enbart för LFM30:s medlemmar.

Du anmäler dig genom att OSA i kalenderinbjudan som gått ut internt. Saknar du kalenderinbjudan? Kontakta arrangören.

Hur får vi det cirkulära att vara det normala?

I initiativet ”Cirkularitet i praktiken” lyfter Arbetsgrupp 2 konkreta exempel där aktörer hittat cirkulära lösningar i olika typer av byggprojekt. Förhoppningen är att dessa föregångare ska kunna inspirera andra i branschen att våga ta liknande kliv i arbetet med cirkulära lösningar.

På träffarna, som går under temat “Cirkularitet i praktiken”, vill gruppen bjuda in brett – och välkomnar därför alla intresserade LFM30-medlemmar att delta.

Först ut är Linda Lissmatz, Energi och miljösamordnare på Stena Fastigheter om hur de jobbat med cirkularitet i lägenhetsrenoveringar och Emilia Sevelius, Miljöledare på Forsen om hur ett vanligt fönsterbytesprojekt kunde klimatbantas rejält genom att jobba cirkulärt.

Agenda för dagen

13.00 AG2 hälsar välkomna

13.10 Emilia Sevelius, Miljöledare på Forsen, om hur ett vanligt fönsterbytesprojekt kunde klimatbantas rejält genom att jobba cirkulärt

13.35 Linda Lissmatz, Energi och miljösamordnare på Stena Fastigheter om hur de jobbat med cirkularitet i lägenhetsrenoveringar

14.00 Bensträckare

14.15 Panel och diskussion

15.55 Avslut

Hej Anna Bernstad, Emilia Sevelius och Linda Lissmatz!

Var kommer idén kring initiativet Cirkularitet i praktiken från?

— Tanken är att vi ska bli bättre på att visa på sådant som faktiskt redan görs inom det cirkulära. Vi ägnar mycket tid åt att identifiera och diskutera utmaningar – vilket är viktigt för att ta fram strategier för att hantera dessa. Men det är också viktigt att visa på vad vi faktiskt redan kan göra och hur vi hanterar olika frågor i sådana projekt.

Vad kan man förvänta sig av dagen som besökare?

— Vid denna träff hoppas vi ge inspiration till fler fastighetsägare, projekterande konsulter och entreprenörer att faktiskt hitta sätt att jobba cirkulärt med sina projekt redan idag. Vi behöver inte alltid sikta på 100% utan just nu handlar det mycket om att få interna erfarenheter och hitta de cirkulära arbetssätten. Vi kommer även att diskutera de projekt som presenterats – vad kan vi lära oss av dessa och hur skulle det fungera att jobba på ett liknande sätt i de projekt vi själva jobbar i?

Vad blir nästa steg efter denna träff?

— Vi planerar att ha liknande träffar under hösten. Att lyfta exempel och våga prata om vad som kanske också varit utmaningar i dessa. Det är styrkan i LFM30 – att kunna dela erfarenheter och komma fortare framåt tillsammans. Kanske hittar vi också frågor att nysta vidare i tillsammans under diskussionerna vid träffen. Då lägger vi dem till vår planering av framtida träffar inom arbetsgruppen.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com