Här händer det

Biomaterial som kolsänkor – detta är Träff 8 i Byggherreforum.

Tipsa om nyhet
Träffen inleds med ett besök på ETC:s byggarbetsplats i Hyllie, där vi får uppleva Sveriges högsta hus isolerat med halm – elva våningar byggda i Malmö av ETC Bygg. Därefter fortsätter träffen på Malmö Arena Hotel.

Praktisk info

Tid: 18 mars, kl 13:00-16:00 

Plats: ETC:s byggarbetsplats i Hyllie, därefter Malmö Arena Hotel, Hyllie Boulevard 12, 215 32 Malmö

Anmälan: Anmäl dig till Träff 8 den 18:e mars.

OBS! Endast för betalande deltagare. Vill du gå med i Byggherreforum?

I LFM30 pågår Byggherreforum sedan två år tillbaka. Initiativet syftar till att erbjuda ett forum för byggherrar för gemensamt lärande och erfarenhetsdelning, så att vi tillsammans kan skala upp lösningar på bredden i Malmös bygg- anläggnings- och förvaltningssektor.

Den åttonde träffen handlar om hur biobaserade material i den byggda miljön kan minimera klimatpåverkan och binda koldioxid långsiktigt. Lagstiftning, metodik och certifiering av kolsänkor är på frammarsch, och under träffen utforskar vi möjligheter och utmaningar med att använda biomaterial som en strategi för kolinlagring.

Mötet är det första i en serie av träffar med kolsänka som tema. Vid kommande tillfälle lyfts mineraliska material och produktsystem som kan fungera som kolsänka.

LFM30 Byggherreforum

Talare och perspektiv:

Inflygning:

 

Erfarenheter och insikter från branschen:

Varför biomaterial?

Genom att utnyttja lokala och regionala biobaserade råvaror kan vi skapa mervärden i bygg- och anläggningssektorns värdekedja.

Biobaserad byggvaruproduktion bidrar både till kolsänkor och till ökade natur- och rekreativa värden genom ansvarsfullt råvaruuttag.

Praktiska, forskningsbaserade metoder inom jord- och skogsbruk kan öka kolinlagringen samtidigt som biologisk mångfald stärks.

Bioregional design – en strategi för hållbart byggande

Bioregional design handlar om att använda regionalt producerade byggnadskomponenter för att skapa långlivade byggnader och stadsrum. Traditionella material som trä, lera och halm har visat sig hållbara över generationer.

  • Skyddade från nedbrytning kan biobaserade byggvaror fungera som lagringsplatser för kol.
  • Ekologiska korridorer och grönstråk bidrar till att binda samman naturområden och stödja biologisk mångfald.
  • Återställning av ängar, skogar och våtmarker stärker ekosystemens resiliens och skapar miljöer som gynnar pollinerare som bin och fjärilar.
  • Rekreativa värden ökar genom ett välplanerat produktionslandskap som kombinerar råvaruuttag med tillgängliga naturområden för människor.

Genom att utgå från platsens unika förutsättningar skapar bioregional design synergier mellan kolinlagring, biodiversitet och rekreation, vilket gör det möjligt att bygga hållbara och levande miljöer för både människor och natur.

Välkommen att delta i samtalet om framtidens hållbara byggande!

Har du frågor?

Kontakta arrangör iris.dabbour@lfm30.se.

LFM30 Byggherreforum

Förslag till nyheter






    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com