Här händer det

Fem snabba – medlemmar | Henrik Johnsson, Tarkett AB.

Tipsa om nyhet
Henrik Johnsson, Key Account Manager på Tarkett AB.

1. Vem är du? Din bakgrund och vad ditt företag gör.

Jag är Henrik Johnsson och arbetar på Tarkett AB som Key Account Manager. 49 år gammal och bor i Limhamn med min fru och två tonårsbarn. Har jobbat med försäljning hela mitt yrkesliv inom olika branscher, såsom vitvaror, bilar, bänkskivor, och nu golv.

Tarkett har branschens bredaste sortiment av olika golvprodukter för de flesta segment. Vi finns verksamma i cirka 100 länder och levererar ut 1,3 miljoner kvadratmeter golv varje dag.

2. Vad driver dig som person i arbetet med en klimatneutral framtid? På vilket sätt arbetar ni med hållbarhetsfrågor?

Att vi kan göra en förändring på riktigt! Jag tror inte det är för sent att ställa om. Vi på Tarkett arbetar med hållbarhet på många plan. Vi tänker cirkulärt och strävar efter att göra bra saker för människan och miljön, i alla led av våra produkters livscykel.

“Jag hoppas kunna bidra med våra erfarenheter kring cirkulär ekonomi.”

3. Varför är det viktigt att samverka i omställningen mot en klimatneutral byggsektor?

Det är många aktörer och steg inom byggsektorn där alla måste dra sitt strå till stacken. När vi samverkar och hjälps åt i denna fråga, så springer vi mot samma mål och med en mycket större möjlighet att lyckas.

4. Hur hoppas du kunna bidra till LFM30:s verksamhet och hur kommer ert medlemskap påverka ditt företag?

Jag hoppas kunna bidra med våra erfarenheter kring cirkulär ekonomi. Vi är branschledande när det gäller återvinning på riktigt, där gamla golv och installationsspill blir till råvara i våra fabriker. Vi kommer givetvis ta mycket lärdom av övriga aktörer inom LFM30 – för att utvecklas vidare och finna nya lösningar för ett klimatneutralt byggande.

5. Vad har du för vision för LFM30?

Min vision är att LFM30 ska bli ett levande exempel på att vi tillsammans är starka och kan göra förändringar för klimatet och den globala uppvärmingen. Att andra städer, både nationellt och internationellt, kommer ta efter det arbete som vi bedriver i LFM30.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com