Här händer det

LFM30 möter morgondagens utmaningar med stärkt ledningsgrupp.

Tipsa om nyhet
Ökad kapacitet i fokus när LFM30 strukturerar om och förstärker ledningsgruppen för att möta framtidens klimatutmaningar i bygg-, anläggnings- och förvaltningsbranschen.
Jenny Holmquist, Embla Winge och Andreas Holmgren.

Ny ordförande blir Embla Winge, PEAB, idag ordinarie ledamot i ledningen och välkänd i föreningen bland annat för sitt arbete med negativa utsläpp. Andreas Holmgren, Treano, som är en av initiativtagarna till LFM30 och har suttit som ordförande i ledningsgruppen sedan starten, blir kvar i ledningsgruppen och fortsätter att vara med att driva föreningens arbete framåt.

– Jag är hedrad över att få ta över stafettpinnen efter Andreas och ser fram emot att fortsätta resan mot att minimera branschens klimatavtryck. Och det arbetet gör jag tillsammans med ledningsgruppen, resten av organisationen och LFM30-medlemmarna, säger Embla Winge om sin nya roll.

Andreas Holmgren reflekterar över skiftet:

– Det känns tryggt att överlämna ordförandeskapet till Embla, som med sitt engagemang och ledarskap kommer att stärka LFM30:s position som en föregångare i klimatarbetet. Jag är nyfiken på de nya höjder vi kommer att nå tillsammans. Både jag och Embla brinner för att skapa framgång för våra medlemmar, som är hjärtat i LFM30. Det är tillsammans med medlemmarna som vi inte bara föreställer oss, utan faktiskt bygger, framtiden.

Utökad ledningsgrupp för ökad takt i klimatarbetet

Efter ett halvt decennium av banbrytande arbete med att minska bygg-, anläggnings- och förvaltningsbranschens klimatpåverkan vill LFM30 öka sin kapacitet. I en värld där klimatförändringarna och affärsklimatets osäkerheter utgör allt större utmaningar, och frågornas komplexitet bara växer, behöver takten i klimatomställningen öka. Därför breddar föreningen sin kapacitet.

Fyra nya kommittéer inom “Styrning”, “Mål”, “Omsätta i handling” och “Extern samverkan” etableras för att driva på en bredare agenda. Denna förändring kommer också leda till fler kontaktytor mellan ledningen och föreningens olika forum. Ytterligare förändringar i ledningsgruppen är att Emma Troedsson, idag tf kanslichef, kliver in som Verksamhetsledare, och att Åse Togerö, IVL Svenska miljöinstitutet, ansluter som ny ledamot i ledningsgruppen.

– Det är roligt att IVL som alltid varit aktiva i LFM30 nu tar steget in i ledningsgruppen. Åse Togerö med sin stora erfarenhet och expertis kompletterar ledningsgruppen på ett bra sätt. Alla befintliga ledamöter fortsätter som tidigare, vilket är en stor styrka, säger LFM30:s styrelseordförande Jenny Holmquist, MKB Fastighets AB, och fortsätter:

–  Jag vill framföra ett stort tack till Andreas som med en enorm drivkraft tillsammans med våra medlemmar fört föreningen dit den är idag. Jag är glad att Andreas fortsätter inom ledningsgruppen med sitt stora engagemang och med fortsatt fokus på bland annat våra mål och beräkningsmetoder.

Med den nya ledningsgruppen står LFM30 starkare än någonsin.

– Genom att koppla samman medlemmarnas engagemang och expertis med en strategisk och robust ledningsgrupp förbereder vi oss för att möta morgondagens utmaningar och tillsammans med medlemmarna fortsätta att skapa verklig förändring, avslutar Jenny Holmquist, Embla Winge och Andreas Holmgren i en gemensam hälsning.

Ta gärna del av LFM30:s arbete och resultat på LFM30:s Resultatkonferens den 11 juni.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com