Här händer det

LFM30 vinner Bästa Malmöambassadörer 2024.

Tipsa om nyhet
LFM30, Lokal Färdplan Malmö 2030, belönas med utmärkelsen Bästa Malmöambassadörer 2024 vid Malmö Näringslivsgala,
för sitt arbete mot en hållbar bygg-, anläggnings- och förvaltningssektor. 
Representanter från LFM30:s styrelse, ledning, arbetsgrupper och kansli firar segern. Fotograf: Asaf Kliger

LFM30 är en organisation som jobbar för en klimatneutral bygg-, anläggnings- och förvaltningssektor till 2030. Den består av över 200 anslutna aktörer, varav 48 byggherrar, från hela värdekedjan. För två år prisades LFM30 på Malmö Näringslivsgala i kategorin Miljö och hållbar utveckling.

Utmärkelsen Bästa Malmöambassadör delas årligen ut av Malmö stad till en person eller organisation som kontinuerligt genom sina gärningar gör Malmö till en bättre stad och som är en varm förespråkare för Malmö i sina kontakter med omvärlden.

Katrin Stjernfeldt Jammeh, ordförande i kommunstyrelsen, överräckte plaketten med motiveringen: LFM30 har genom sitt initiativ att omvandla en traditionstyngd bransch och minska bygg- och anläggningssektorns påverkan på klimatet, som står för nästan en femtedel av Sveriges utsläpp, visat på ett extraordinärt engagemang. Med siktet inställt på innovation och klimatneutralitet, strävar LFM30 efter att skapa hållbara lösningar som kan ge Malmö en ledande roll i strävan mot en mer hållbar framtid.

– Det känns oerhört stimulerande med sån stöd och uppmuntran. Särskilt i dessa tuffa byggtider gäller det att våga prioritera klimatfrågan, säger Jonas Håkansson, Serneke, som är verksam som arbetsgruppsledare i föreningen.

LFM30 firar på scen. Fotograf: Asaf Kliger

– Det här priset går till alla våra medlemmar, vars engagemang gör stor skillnad. Vi gör det här tillsammans. Men fortfarande återstår mycket arbete för att nå målen. Vi välkomnar alla som vill ansluta sig till oss, säger Jenny Holmquist, MKB Fastighets AB, och Malin Kylefors, Granitor, ordförande respektive vice ordförande i LFM30:s styrelse.

Martin Persson Lindh, COWI, är verksam som arbetgruppsledare i LFM30. Han är stolt och vill växla upp arbetet ytterligare.
– Priset är ett tydligt kvitto på vårt viktiga arbete. Nu måste vi fortsätta utveckla oss och fördjupa arbetet mot en mer hållbar anläggningssektor.

Andreas Holmgren, Treano, ordförande i LFM30:s ledningsgrupp, blickar bakåt och sammanfattar tiden sedan LFM30 startade 2019:

– Tillsammans bygger vi nya möjligheter. Det började i Malmö med ett löfte, inspiration och delat lärande. Samarbete och innovation är fortfarande nyckeln till en hållbar framtid. LFM30 skapar ringar på vattnet. Vi ser hur nya testbäddar startas runt om i landet och ger eko internationellt.

– LFM30 driver utvecklingen. Har du byggt Malmö, har du byggt framtiden, som jag brukar säga.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com