Här händer det

LFM30s kansli söker en praktikant till höstterminen 2023.

Tipsa om nyhet
LFM30s kansli söker en praktikant till höstterminen 2023. Vi söker dig som studerar Grafisk design och söker praktik under sista läsåret.

Söker du praktik i höst? Bli en del av LFM30s kansli!

Om praktiken

Som praktikant på LFM30 får du chansen att befinna dig i händelsernas centrum i förflyttningen mot klimatneutralitet inom bygg- och anläggningssektorn. Våra medlemmar och arbetsgrupper är motorn som driver arbetet inom LFM30 framåt och mycket händer inom föreningen. Som praktikant kommer du att arbeta tillsammans och knyta kontakter med personer från hela värdekedjan och branschen i stort.

Under praktiken kommer du att få tillfälle att arbeta med grafisk design från ax till limpa. Strategi, informationshämtning, genomförande och testning. Arbetet sker tillsammans med kansliets kommunikatör Petter och medlemssamordnare Kerstin.

Om LFM30

LFM30 (Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030) är ett lokalt initiativ för att påskynda bygg- och anläggningssektorns klimatomställning och genomförande av Agenda 2030.

LFM30 är en pionjär, både inom byggsektorn och i hållbarhets-Sverige. LFM30 är ett av de första och största klimatinitiativen i Sverige och har sedan lanseringen i maj 2019 verkat som spjutspets för branschens hållbarhetsutveckling. Föreningen samlar idag över 200 medlemsbolag från hela värdekedjan som i sin tur aktiveras i LFM30s arbetsgrupper.

Vårt uppdrag är att gå steget före i en lokal geografisk testbädd och visa vägen för andra. Vi kompletterar den nationella färdplanen för fossilfri konkurrenskraft i bygg- och anläggningssektorn och samverkar med andra klimatinitiativ på lokal, regional och nationell nivå.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Intervjua medlemmar
 • Analysera behov
 • Ta fram strategi
 • Ta fram text och grafiskt material
 • Testa och skapa slutleverans
 • Självklart finns det även utrymme för dig som praktikant att ta initiativ till egna projekt och andra arbetsuppgifter som faller inom ramen för grafisk design.

 

Vi söker dig som har:

 • Pågående eftergymnasial utbildning/praktisk erfarenhet inom Grafisk design.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

 

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av arbete i större organisationer, oavsett position.
 • Tidigare erfarenhet av att genomföra intervjuer och kunskap om intervjuteknik.
 • Tidigare studier inom humaniora, t ex sociologi, etnologi, eller inom byggrelaterade ämnen
 • Goda kunskaper i Adobe-paketet (Illustrator, Photoshop, Indesign)
 • Tidigare engagemang i ideella föreningar

 

Vem är du?

Vi söker dig som har ett gediget intresse för kommunikation, problemlösning, organisationsutveckling och hållbarhet. Du är noggrann och nyfiken och trivs med att arbeta i team, men har även förmåga att arbeta självständigt och strukturera upp din egen tid. Du är social och trivs att arbeta med människor, samt tycker att det är roligt med utvecklingsarbete och tar gärna egna initiativ.

När, var och hur länge?

Praktiken pågår från terminsstart i slutet av augusti 2023 till början av januari 2024. Praktiken är oavlönad och ska ingå som en del av CSN-berättigade studier på eftergymnasial nivå eller yrkeshögskola. Praktiken sker på heltid.

Praktiken sker på och tillsammans med LFM30s kansli i Malmö men möjlighet till visst distansarbete finns. LFM30 delar kontorslokaler med AFRY i Västra hamnen i Malmö. På LFM30s kansli arbetar kanslichef, projektledare och medlemssamordnare, kommunikatör samt event- och administrationskoordinator.

Ansökan:

Ansökan ska innehålla ditt CV och ett personligt brev (max 1 sida) samt valfritt utdrag ur din grafiska portfölj. I ditt personliga brev motiverar du varför du söker en praktiktjänst på LFM30, vilka erfarenheter och kompetenser du kan bidra med, vad du är intresserad av att göra under och vill få ut av praktiken.

Kom ihåg att ge information kring de praktiska förutsättningarna för din praktik; exempelvis start- och sluttid för din praktikkurs, studietakt med mera.
Ansökan skickas till amanda.filipsson@lfm30.se senast den 30:e april.

Kontaktuppgifter:

Amanda Filipsson, administratör och eventkoordinator
Tel: +46 70 312 23 77
Email: amanda.filipsson@lfm30.se

Förslag till nyheter


  PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com