LFM30:s materialseminarium om trä. Syftet är att dela erfarenheter om den senaste utvecklingen, samt kunskap och erfarenheter från genomförda projekt. Talarna representerar olika delar från hela byggvärdekedjan, och kommer att belysa både affärsperspektiv och praktiska erfarenheter.
LFM30 anordnar årligen Nationella materialseminarium med fokus på betong, trä, stål och innovation. Lyssna in på tidigare materialseminarium här.
12:00 | Introduktion
Talare: Anders Eriksson Modin, FOJAB och Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli
12:05 | Innovation i trä! Hur driver arkitekturen rationellt byggande med demonterbarhet, lågt klimatavtryck, innovativa installationslöningar som mål.
Talare: Jörgen Tycho, arkitekt och grundare Oslo Trä AS
12:25 | Därför trä! Vilken roll har riktigt vass byggherrekompetens för att driva utveckling av byggsystem och klimatprestanda?
Talare: Marcus Hedman, Sustainability Execution manager, NREP
12:35 | Konkurrensutsätt! När och hur blir träbyggsystemen lönsamma?
Talare: Andreas Holmgren, hållbarhetschef Treano Bygg.
12:45 | Panel — Hur ser utvecklingen ut framåt, och hur ska beställare ställa krav?
Talare: Jörgen Tycho, Marcus Hedman, Ola Landqvist, Södra
Moderator: Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli
12:58 | Avslutning.
Talare: Anders Eriksson Modin, FOJAB, Andreas Holmgren, Treano.
– För fjärde året ordnar LFM30 ett seminarium på temat trä, utvecklingen av träbyggsystemen, och hur träbyggtekniken kan bidra till att minska klimatpåverkan. Teknikutvecklingen och kunskapsnivån rör sig snabbt, och träbyggsektorn är redo att på allvar konkurrera med såväl klimatprestanda som projektekonomi. Detta är ett tillfälle att få ta del av den senaste utvecklingen och därtill en stor dos inspiration.
– Affärschefer, utvecklare, byggherrar, inköpare, platschefer, konstruktörer, arkitekter – i stort sett alla som på något sätt arbetar med utveckling av projekt, och är ansvariga för klimatprestanda. Är man dessutom ansvarig för stomval och byggsystem, oavsett om det är nyproduktion, ROT-projekt eller anläggning, är detta rätt tillfälle att bygga på sig kunskap.
– Seminariet kommer att bjuda på tre korta presentationer och en avslutande diskussion. Vi blickar också utanför Sveriges gränser och tar in det nordiska perspektivet och bjuder in två av de mest spännande aktörerna inom träbyggnadsutvecklingen i Norge och Danmark.