Här händer det

Prodikt och BASTA samverkar.

Tipsa om nyhet
Rasmus Ekberg, grundare av Prodikt.
Prodikt, en öppen digital hållbarhetsplattform för byggmaterial och möbler, startar samarbete med databasföretaget BASTA.

Originalartikel: svenskbyggtidning.se

Tillsammans kan Prodikt och BASTA , en databas för bygg- och anläggningsprodukter, aktivt bidra till att framtidens byggnader blir mer klimatsmarta, cirkulära och hälsosamma. Detta genom att främja databaserad hållbarhetsinformation, som därmed gör det lättare att välja trygga och hälsosamma materialval.

– Att bygga hållbart skall vara både klimatsmart och människocentrerat. För att underlätta för branschen samt öka kvaliteten i hållbar byggnation ser vi samarbetet mellan Prodikt och BASTA som ett mycket progressivt steg framåt. Vi är båda öppna plattformar och tillsammans accelererar vi resan för en bättre byggd framtid, säger Rasmus Ekberg, en av Prodikts grundare, och fortsätter:

– Den nyutvecklade digitala plattformen gör det möjligt att på ett enkelt sätt hitta och jämföra olika byggprodukter med varandra, och på så sätt låta kunden ta beslutet att välja de mest hållbara och tekniskt lämpade. Information som ofta finns tillgänglig redan idag, men på olika platser och i olika format. Vi tar inte ställning på något sätt utan visar upp produkter från olika leverantörer med full transparens och öppenhet. Sen är det upp till arkitekten, byggherren eller inköparen att ta beslutet och sammanställa sina val till projekt.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com