Här händer det

Uppstart – nätverksträff för fastighetsägare.

Tipsa om nyhet

 

Fredagen den 26 oktober hölls en uppstartsträff för Nätverket för fastighetsägare. Syftet var att ta reda på hur fastighetsägare kan skapa en klimatneutral fastighetsportfölj till 2030 – med bibehållen lönsamhet.

Gå med i Nätverket för fastighetsägare

Kontakta Olle Ingman, Ikano Bostad – för frågor eller medlemskap

Mötet arrangerades av Arbetsgrupp 5: Klimatneutral förvaltning, drift och underhåll och inbjudna var förvaltare samt drift- och teknikansvariga från LFM30-anslutna bolag. Runt 25 representanter dök upp.

Mötet hölls i Midrocs Properties lokaler i World Trade Center, och innehöll såväl inspiration som konstruktiva samtal.

Agenda:

  • Vad är LFM30 och vad innebär medlemskapet?
  • Kunskapspass
  • Wihlborgs arbete inom hållbar förvaltning
  • Grupparbete med fika
  • Vilka behov har deltagarna och vilka frågor vill vi lyfta i kunskapsnätverken?
  • Presentation av gruppernas diskussioner
  • Fortsättningen i LFM30:s nätverk för fastighetsägare

Intervjuer – två medverkande

Olle Ingman, Ikano Bostad, aktiv i AG5 och medarrangör av uppstartsträffen.

Kan du berätta lite om nätverket?

– Vi har bjudit in långsiktiga fastighetsägare inom LFM30. Fastighetschefer, förvaltare, driftchefer och teknikchefer. Syftet är att sprida kunskap och goda exempel. Vi behöver hjälpa varandra på resan mot ett klimatneutralt Malmö 2030. På dagens uppstartsträff dick deltagarna en introduktion till LFM30, och Wihlborgs Fastigheter höll en presentation. Sen delade vi in dem i smågrupper. Deltagarna lärde känna varandra, fikade och skrev ned de frågor som de vill jobba vidare med inom nätverket.

Vilka är de största lärdomarna som du tar med dig härifrån?

– Den fantastiska energin! Engagemanget är så starkt kring de verksamhetsnära frågorna. Det är också häftigt att se all denna kompetens samlad. Den vill vi förlösa. Ju fler som delar med sig av sina kunskaper, desto bättre blir LFM30.

Och synergieffekterna av att folk träffas så här?

– Jag tror på själva mötet. Sorlet vid kaffeautomaten – ren magi! Vi är biologiska varelser, vi behöver ju träffas. Och under rätt förutsättningar dessutom, sker massor med viktiga utbyten. Att lära känna varandra och dela med sig av exempel, det är lärande på riktigt! Alla pratar om lärande, men många kunskapsorganisationer är tyvärr eftersatta. Då behövs såna här träffar.

Joakim Nilsson, förvaltare på Stena Fastigheter.

Varför ville du vara med på uppstartsträffen?

– Jag är ny på Stena Fastigheter. Frågan gick ut internt om någon ville vara med och nätverka i LFM30. Det är ett spännande ämne, så det kändes självklart att anmäla sig. Alltid kul att lyssna på hur andra i branschen jobbar och nätverkar.

Vad fick du ut av att lyssna och diskutera här idag?

– Det är spännande att höra hur andra i branschen jobbar. Man får ett hum om hur vi ligger till idag och hur vi kan arbeta framöver. På vissa områden gör vi redan rätt såklart, men inom andra finns förbättringspotential.

Vad vill du ha ut av att vara mer engagerad i LFM30? Vad tror du att Stena tjänar på att delta?

– Saker kan alltid bli bättre. Vi har mycket att lära från de andra bolagen som är här, samtidigt som de kan lära av oss. Jag vill kunna ta med mig kunskap härifrån, utveckla den vidare och sedan driva frågorna intern på Stena, så vi blir ännu bättre.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com