Här händer det

Wingårdhs leder förstudie om social hållbarhet i LFM30 – bjuder in till informationsträff.

Tipsa om nyhet
Wingårdhs inleder en förstudie med syfte att undersöka möjligheten att inkludera social hållbarhet i den lokala färdplanen. Det för att främja hållbar tillväxt i Malmö.

Anmälan
Datum: 1 juni
Tid: 13.30-15.00
Plats: Wingårdhs arkitektkontor, Jagaregatan 4 i Varvsstaden
OSA: info@wingardhs.se
Frågor: kajsa.dahlback@wingardhs.se

 

LFM30 består av över 200 anslutna bolag och har sedan 2019 arbetat för att ställa om till en klimatpositiv bygg- och anläggningsbransch. Nu sjösätter nätverket en mindre förstudie om social hållbarhet efter beslut från ledningsgruppen. Som ett led i projektet bjuder LFM30-medlemmen Wingårdh arkitektkontor in intresserade medlemmar till en första informationsträff den 1 juni.

– Förstudien är ett steg mot att främja en inkluderande och hållbar tillväxt i Malmö. Tillsammans ska vi ta reda på hur vi kan göra skillnad och hur det fortsatta arbetet skulle kunna se ut, säger Kajsa Dahlbäck, samhällsstrateg på Wingårdhs.

Jämte klimatutmaningen står Malmö inför en omställning att skapa förutsättningar för en mer jämlik tillväxt. Staden behöver växa samman genom en attraktiv livsmiljö med fler arbetstillfällen och ännu fler sociala kvaliteter.

– Även här har vi som samhällsbyggnadsaktörer ett ansvar, säger Kajsa Dahlbäck.

Malmö är en stad i ständig rörelse med en unik kraft bland stadens aktörer, som både vill se och främja en utveckling i positiv riktning. Det menar Kajsa Dahlbäck som hoppas att informationsträffen ska locka stort intresse, då det hade underlättat och förbättrat arbetet framåt.

– För att få till en bra förstudie krävs en stabil grund, så jag hoppas att vi kan få med oss så många intresserade LFM30-medlemmar som möjligt, säger Kajsa Dahlbäck.

Förslag till nyheter


    PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com